2.26.2023

Експерименти з штучним інтелектом.

     Сьогодні зробив перчші спроби спілкування з штучним інтелектом. Чесно скажу вражений. По перше він дуже хитро викручується від важких запитень, а по друге - цікаво бачити результати його діяльності. Дочитайте до кінця, останній приклад дуже цікавий, саме про хитрість :) 


Приведу декілька прикладів моїх запитань та його відповідей. Тексти подаю без ніяких виправлень, в оригіналі.

1 Як засолити форель вдома:

Інгредієнти:

Форель (цілком або філе) - 1 кг

Сіль – 150 г

Цукор - 100 г

Чорний перець – 1 ст.л.

Лавровий лист – 3 шт.

Кріп - 1 пучок

Часник - 3 зубчики

Вода – 1 л

Лимон – 1 шт.

Інструкції:

Якщо ви використовуєте цілу форель, видаліть голову та хвіст, очистіть кишечник і промийте рибу всередині та зовні під холодною водою. Якщо ви використовуєте філе, наріжте його на шматки потрібного розміру і викладіть у ємність, де буде засолювання.

Підготуйте розсіл. Для цього змішайте воду, сіль, цукор, чорний перець та лавровий лист у великій ємності. Розмішуйте, поки сіль та цукор не розчиняться.

Розріжте лимон на тонкі кола, наріжте кріп та часник. Покладіть лимон, кріп та часник у розсіл.

Покладіть форель у розсіл і притисніть, щоб вона повністю окупалася рідиною. Якщо форель не повністю покрита розсолом, додайте ще води та солі.

Покрийте ємність харчовою плівкою або кришкою та поставте в холодильник на 24 години.

Через добу вийміть форель із розсолу та промийте під холодною водою. За бажання ви можете видалити шкіру з філе.

Засолена форель готова до вживання! Подавайте її зі шматочками лимона, кропом та сметаною.

Зберігайте засолену форель у холодильнику у контейнері із щільно закритою кришкою до 5-7 днів.

2. Рецепт домашнього хліба

Домашній хліб - це простий і смачний спосіб насолодитися свіжоспеченим хлібом прямо у себе вдома. Ось простий рецепт домашнього хліба:

Інгредієнти:

Борошно - 500 г

Тепла вода – 300 мл

Сухі дріжджі - 1 пакетик (близько 7 г)

Сіль - 1 чайна ложка

Цукор - 1 столова ложка

Рослинна олія - 2 столові ложки

Інструкції:

У великій мисці змішайте борошно, сіль та цукор.

У миску з теплою водою додайте сухі дріжджі та перемішайте, щоб вони розчинилися. Дайте суміші постояти на 5-10 хвилин, поки на поверхні не з'являться бульбашки.

Додайте олію у воду з дріжджами і перемішайте.

Поступово додавайте суміш із водою в сухі інгредієнти та замішуйте тісто доти, доки воно не стане однорідним та еластичним. Якщо тісто дуже сухе, додайте ще трохи теплої води, а якщо занадто липке, додайте ще трохи борошна.

Перекладіть тісто на робочу поверхню і замішуйте руками протягом 5-10 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним.

Покладіть тісто в миску, накрийте її чистою тканиною і залиште тісто на 1-2 години, доки воно не подвоїться у розмірі.

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Викладіть тісто на змащене|змазати| маслом|мастилом| деко і випікайте протягом 30-40 хвилин|мінути| до золотистого кольору і звуку, що стукає при постукуванні по дну хліба.

Дайте хлібу трохи охолонути перед нарізуванням.

Ось і все, простий та смачний домашній хліб готовий!

3. 10 хвилин із життя динозавра

Вітання! Я можу уявити, як минали 10 хвилин із життя динозавра.

Динозавр прокидається на сонячній галявині, оточеній деревами. Він озирається навколо і бачить, як маленькі тварини біжать повз нього, уникаючи його величезних лап.

Він піднімається на задні ноги, щоб дотягнутися до соковитого листя дерева. Він насолоджується смаком листя, жуючи їх повільно та вдумливо.

Потім він чує звук, який змушує його зупинитись і прислухатися. Це звук іншого динозавра, можливо того ж виду. Він напружено слухає і зауважує, що звук стає гучнішим. Можливо, це його напарник, котрий прийшов шукати його.

Він повільно повертається і починає рухатись у бік звуку. Він чує, як звук стає дедалі ближче, і зрештою бачить іншого динозавра, що наближається до нього.

Вони стоять поряд один з одним, прислухаючись до навколишніх звуків і насолоджуючись перебуванням разом. Нарешті, перший динозавр вирішує повернутися до їжі, а другий слідує за ним.

Вони рухаються разом лісом, обережно крокуючи по опалому листю. Нарешті, вони досягають річки і починають пити воду, насолоджуючись свіжістю та прохолодою.

Проходить 10 хвилин, і динозаври знову поділяються, вирушаючи кожен своєю дорогою. Вони знають, що наступного разу вони можуть знову зустрітися і провести час разом, насолоджуючись прекрасним світом, у якому вони живуть.

Комментариев нет:

Отправить комментарий